Geef kortgeschoolden de tools om te groeien

Geef kortgeschoolden de tools om te groeien

Kortgeschoolde medewerkers starten vaak in een functie met een beperkt takenpakket. Op de werkvloer leren ze de kneepjes van het vak van hun collega’s. Door de digitalisering en automatisering in de sector zullen deze jobs er in de toekomst anders uitzien. Zorg er dus voor dat je medewerkers mee kunnen.

Klaar voor de digitale (r)evolutie?

In moderne machineparken worden competenties zoals communiceren, interdisciplinair samenwerken en digitale vaardigheden steeds belangrijker.

Zorg je ervoor dat je kortgeschoolde medewerkers klaar zijn voor deze digitale (r)evolutie? Dan toon je hen dat je bereid bent te investeren in hun toekomst. En die investering loont ook voor je bedrijf: arbeidskrachten die helemaal mee zijn, maken je organisatie wendbaarder en concurrentieel.

Kies voor een persoonlijke aanpak

Biedt elke medewerker een individueel plan met begeleiding van collega’s en leidinggevenden. Scherp daarbovenop de coachingvaardigheden van je begeleiders aan met een gepaste opleiding om de kennisoverdracht te optimaliseren.

Ook klassieke opleidingen op maat voor deze medewerkers zijn een optie. Met extra uitleg en regelmatige herhaling zorg je ervoor dat de leerstof blijft hangen.